Je gaat bouwen of verbouwen en bent nog volop aan het zoeken welke richting je wilt uitgaan qua stijl. Ben je fan van een traditionele pastorie of is een minimalistische moderne bebouwing toch meer jouw ding? Wij bieden jou een blogbericht vol ideeën en inspiratie. Hier volgen enkele bouwstijlen op een rijtje.

Landelijke bouwstijl

Wanneer je voor deze soort bebouwing kiest, opteer je automatisch ook voor rust. Je zoekt naar het perfecte plekje op het platteland waar je één kan worden met de natuur. Daarom is een (ruime) tuin een must voor jou. Een plek waar je kan genieten in alle sereniteit én met de nodige privacy.  De landelijke woning wordt vaak omgeven met steenstrips, vergezeld met een authentiek karakter. De afwerking gebeurd regelmatig met ronde deuren en ramen in combinatie met rustieke elementen. Bijvoorbeeld  door middel van charmante huisverlichting of een vensterluikje. Je bent iemand die gezelligheid en warmte op nummer één plaatst. ’s Avonds steek je graag de kaarsjes aan die je knusse woonkamer opfleuren. Je houdt van comfort en een stijlvolle inrichting. Klinkt deze beschrijving je niet vreemd in de oren? Dan is een landelijke bebouwing voor jou gemaakt.

Houtskeletbouw

Bijna 10 procent van de nieuwbouwwoningen in ons land wordt vandaag opgetrokken in hout. Ook het aandeel houtbouwrenovaties neemt sterk toe. Niet verwonderlijk als je weet welke troeven deze bouwmethode voor jou heeft als bouwheer. Ecohuis, specialist in houtskeletbouw, geeft graag een inkijk in de vijf grote voordelen van deze bouwmethode.

1. Woonklaar na 14 weken

Van de fundering tot en met de plaatsing van je nieuwe keuken. Bij Ecohuis is een gemiddelde woning in houtskeletbouw instapklaar na veertien weken. Hoe dat kan? Dankzij een strakke planning en gedetailleerde voorbereiding. Houtskeletbouw is een van de snelste bouwtechnieken op de markt. Ervaren specialisten stellen de dragende constructie-elementen van jouw woning al op voorhand samen in een atelier. Op de bouwplaats zelf neemt de montage van deze elementen hooguit enkele dagen in beslag. Met andere woorden, na een week staat je volledige draagstructuur recht!

Houtskeletbouw is eveneens een droge bouwmethode. In tegenstelling tot een klassieke nieuwbouw hoef je dus niet te wachten tot je huis is uitgedroogd. Je kan meteen starten met verven, behangen of andere afwerkingswerken. Zo’n drie maanden na de start van jouw bouwproject is het tijd om te verhuizen.

2. Lichte bouwmethode

Bij houtskeletbouw bestaat de draagstructuur van je woning uit hout, een van de lichtste bouwmaterialen die er zijn. En daar doe je als bouwheer twee keer je voordeel mee. Niet alleen is het zo een stuk makkelijker om je funderingen uit te voeren, het is ook de perfecte oplossing voor weinig draagkrachtige bouwgronden. Het geld dat je uitspaart aan een dure fundering kan je extra besteden aan de afwerking van je droomwoning.

3. Optimale energieprestaties

Houtskeletbouw is de duurzame bouwtechniek bij uitstek. Ecohuis kiest voor hout uit bossen met een verantwoord bosbeheer. Elke gekapte boom wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Ook voor andere bouwmaterialen, zoals de isolatie en gipsplaten, kiest de bouwfirma voor de meest ecologische oplossing.

Naast duurzaam is een nieuwbouw van Ecohuis met een gemiddeld S-peil van 28 of lager ook heel energie­efficiënt. Dat komt door de unieke isolerende en luchtdichte eigenschappen van de wandopbouw. Hout isoleert van nature al uitstekend, en de houtskeletwanden zijn opgevuld met volledig recycleerbare en driedubbele isolatie. Zo blijft jouw energierekening beperkt tot een absoluut minimum.

4. Maximale ontwerpvrijheid

Pastorij, klassiek of net heel strak? Welke bouwstijl je ook voor ogen hebt, met houtskeletbouw kan je alle kanten op. Voor elke architecturale uitdaging heeft Ecohuis een oplossing. Denk maar aan grote, open leefruimtes, muurhoge ramen, vides of overkragingen. Doordat houtskeletbouw bestaat uit lichte bouwelementen weet deze bouwmethode vaak zelfs flexibeler in te spelen op speciale ontwerpeisen dan bij een klassieke nieuwbouw. Ook in de materiaalkeuze en afwerking van je interieur ben je helemaal vrij.

5. Budgetzekerheid

De grootste angst van elke bouwer: meer geld uitgeven dan je hebt voorzien. Daar hoef je bij Ecohuis niet van wakker te liggen. Je weet al voor de werken starten hoeveel je nieuwe woning zal kosten én welke werken wel en niet in die prijs zijn inbegrepen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Bovendien heb je bij houtskeletbouw heel wat mogelijkheden om de prijs te drukken. Doordat je al na drie maanden in je nieuwe woning trekt, heb je geen dubbele kosten voor de huur en de afbetaling van je lening. Ook wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan flink besparen op dure werkuren.


industriele reiniging

Comfort Cleaning spitst zich toe op de industriële reiniging of calamiteiten in industriële productie omgeving. Meer bepaald de reiniging van onderdelen, waar technische kennis of een machinale benadering behoeft of ondersteuning van chemicaliën. Het onderzoeken van tijd / prijs / rendement voor grotere te reinigen oppervlakten, maakt van Comfort Cleaning een gekende cleaning partner in de industrie.

Stellingbouw regio Waregem-Kortrijk

Gespecialiseerd in het plaatsen van allerhande stellingen. Van gevelsteigers voor renovatie tot complexe constructies rond schoorstenen! Gratis offerte op maat. Meer dan 10jaar ervaring. Vakkennis in huis. Elk project op maat. Services: stellingbouw woning, stellingbouw utiliteit.

Verandabouwer

Veranda bouwen? Van Der Bauwhede is dé expert voor het ontwerp, de constructie en installatie.

Huis verbouwen

Als u van plan bent je huis te verbouwen of te renoveren dan heb je een geschikte architect nodig. Architectenbureau Frank Gruwez. heeft een architect in huis voor ieder type verbouwing of renovatie. Bij een verbouwing door architect Frank Gruwez bent u verzekerd van gunstige renovatie prijzen, kwaliteit op maat, duurzame oplossingen en klantgerichte projecten.